Statiegeldactie: een lege fles voor ALS

Vanaf 20 april is Stichting ALS het goede doel tijdens de statiegeldactie bij Dirk van den Broek. De opbrengst gaat naar de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Lever je lege flessen in bij een van de 124 vestigingen van Dirk en doneer in de winkel jouw statiegeldbonnetje aan Stichting ALS. Wij roepen iedereen op om tenminste 1,5 meter aan lege flessen in te zamelen voor de 1500 ALS-, PSMA-, en PLS-patiënten in Nederland. 

Draag bij aan de strijd tegen ALS

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS. Wat begint met spiertrillingen, verminderde coördinatie of moeite met bepaalde functies zoals praten, heeft dan niet alleen een naam maar ook een vreselijke prognose. Er is namelijk nog geen medicijn om ALS te genezen. Meestal overlijdt iemand met ALS binnen 3 tot 5 jaar van de diagnose. 

Oproep: verzamel je lege flessen tot 20 april nu al

Verzamel de komende dagen alvast je statiegeldflessen zodat je op 20 april meteen een mooi bedrag kunt bijdragen. En roep je buren, collega's, vrienden en bekenden op aan de statiegeldactie mee te doen door de link naar deze pagina te delen. 

Zo kun je de actie ook steunen

Ben je niet in de gelegenheid om lege flessen in te leveren of wil je vandaag al een donatie doen? Dat kan natuurlijk ook. Klik op de oranje 'Doneer nu' button op deze pagina en maak een bedrag over. Met jullie steun, helpen we ALS de wereld uit. Stichting ALS Nederland ontvangt geen overheidssubsidie en is volledig afhankelijk van donaties.  

 

Wij bedanken Dirk van den Broek dat zij Stichting ALS als goed doel hebben gekozen voor de statiegeldactie in de periode van 20 april t/m 30 mei.

Samen helpen we ALS de wereld uit!

 

 

 

 

 

Lees meer Lees minder